Crêpes er det franske ord for pandekage, og i Frankrig serveres de ofte i både det søde og de salte køkken. Ofte er pandekagerne baseret på boghvedemel, hvorfor de er både glutenfri og FODMAP-venlige.
Pandekagerne kan serveres med lige det fyld, du ønsker. Her får du opskriften på en version uden kød, men med ost og spejlæg, som det ofte bliver gjort på franske restauranter.
Pandekagen bliver her foldet til en lille fin pakke, som omkranser det lækre fyld. Det kræver en smule øvelse at få pandekagen til at lykkes med fyldet og foldningen, men til gengæld bliver det super lækkert, når du har fundet metoden.
Du kan også bare vælge at servere pandekager rullet som almindelige madpandekager eller bruge pandekagerne til dessert med frugt, is eller lignende.
Du kan nemt og hurtigt handle ind til denne opskrift hos nemlig.com ved at klikke her!
Ingredienser (4 pandekager)
Pandekager:
- 75 g boghvedemel
- 1 mellemstort æg
- 2 dl mælk (eventuelt laktosefri)
- 1/4 tsk. salt
- Smør eller flydende fedtstof til stegning
- 4 mellemstore æg
- 1 glas champignon fra glas (svarende til cirka 170 g)
- 2 poser frisk mozzarella
- 4 store tomater
- 2 store håndfulde blandet salat
Sådan gør du
Næringsindhold pr. pandekage med fyld:
Energi: 1750 kJ / 417 kcal
Protein: 27 g
Fedt: 23 g
Kulhydrat: 22 g
Kostfibre: 3 g
Ser og lyder rigtigt lækkert , lad bare flere komme.
Thomas
Hej Thomas,
Tak for din kommentar – det er også en rigtig lækker opskrift!
Mvh Mia // Sund Mave