Hvis du følger low FODMAP diet anvender du muligvis speltmel til at bage brød og andet bagværk. For at sikre et højt fiberindhold i dit brød er det en fordel at kombinere det fine sigtede speltmel med det grove fuldkornsspeltmel, da sidstnævnte indeholder flest kostfibre. Kostfibre har stor betydning for både vores generelle sundhed og også for et velfungerende mave-tarm system.
Det er imidlertid ikke uden betydning hvilket mærke, du vælger, når du køber fuldkornsspeltmel. Der er nemlig meget stor forskel på fiberindholdet fra forskellige producenter. Jeg har samlet et par eksempler her, og der er måske flere. Jeg anbefaler, at du vælger de mærker, der indeholder flest kostfibre.
- AMO fuldkornsspeltmel: 12 g kostfibre pr. 100 g.
- Levevis fuldkornsspeltmel: 12 g kostfibre pr. 100 g
- Utekram grahamsspeltmel: 9,2 g kostfibre pr. 100 g
- Økoline fuldkornsspeltmel: 8 g kostfibre pr. 100 g
- Finax fuldkornsspeltmel: 6,5 g kostfibre pr. 100 g
- Aurion fuldskornsspeltmel: 7,6 g kostfibre pr. 100 g
- Skærtoft mølle fuldkornsspeltmel: 8,8 g kostfibre pr. 100 g
- Kornkammeret fuldkornsspeltmel: 11,6 g kostfibre pr. 100 g
- Gram slot fuldkornsspeltmel: 9,5 g kostfibre pr. 100 g
Kig efter kostfiberindholdet på din speltmel på varedeklarationen.