Denne suveræne opskrift på glutenfri havreboller er fra bogen “Et godt liv med endometriose – gennem kost, motion og mindfulness”, som jeg har været med til at skrive i Endometriose Foreningen.
Opskriften giver nogle gode, luftige og fiberrige boller, hvilket kan være en udfordring når der bages uden gluten. Derudover er de mave-venlige, low FODMAP, mælkefri, laktosefri og endometriose-venlige.
Ingredienser (20 stk.)
- 100 g græskarkerner
- 9 dl lunken vand
- 20 g gær
- 30 g fiberHUSK
- 2 tsk. salt
- 100 g boghvedemel
- 100 g fuldkornsmajsmel
- 400 g havremel
Sådan gør du
Hæld 2 dl kogende vand over græskarkerner, og lad dem stå og trække i ca. ½ time. Hæld herefter overskydende vand fra. Opløs gær i det lunkne vand. Tilsæt fiberHUSK og rør grundigt. Lad blandingen hvile i 10 minutter og pisk herefter 2 minutter med en elpisker. Rør græskarkerner, boghvedemel og fuldkornsmajsmel i dejen, og lad den hvile i 5 minutter. Rør herefter salt og havremel mel i dejen. Form bollerne ved at dyppe hænderne i vand, så dejen ikke hænger ved. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve i 40 minutter og bag dem herefter ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter
Næringsindhold pr. bolle:
Energi: 570 kJ / 135 kcal
Protein: 5 g
Fedt: 4 g
-heraf mættede fedtsyrer: 0,5 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 0 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 0 g
Kulhydrat: 19 g
Kostfibre: 4 g