Denne suveræne opskrift på glutenfri havreboller er fra bogen “Et godt liv med endometriose – gennem kost, motion og mindfulness”, som jeg har været med til at skrive i Endometriose Foreningen.

Opskriften giver nogle gode, luftige og fiberrige boller, hvilket kan være en udfordring når der bages uden gluten. Derudover er de mave-venlige, low FODMAP, mælkefri, laktosefri og endometriose-venlige.

Ingredienser (20 stk.)

  • 100 g græskarkerner
  • 9 dl lunken vand
  • 20 g gær
  • 30 g fiberHUSK
  • 2 tsk. salt
  • 100 g boghvedemel
  • 100 g fuldkornsmajsmel
  • 400 g havremel

Sådan gør du

Hæld 2 dl kogende vand over græskarkerner, og lad dem stå og trække i ca. ½ time. Hæld herefter overskydende vand fra. Opløs gær i det lunkne vand. Tilsæt fiberHUSK og rør grundigt. Lad blandingen hvile i 10 minutter og pisk herefter 2 minutter med en elpisker. Rør græskarkerner, boghvedemel og fuldkornsmajsmel i dejen, og lad den hvile i 5 minutter. Rør herefter salt og havremel mel i dejen. Form bollerne ved at dyppe hænderne i vand, så dejen ikke hænger ved. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve i 40 minutter og bag dem herefter ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter

 

Havreboller

 


 

Næringsindhold pr. bolle:

Energi: 570 kJ / 135 kcal

Protein: 5 g

Fedt: 4 g

-heraf mættede fedtsyrer: 0,5 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 0 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 0 g

Kulhydrat: 19 g

Kostfibre: 4 g