Grøntsager til aftensmad behøver ikke være kedeligt og besværligt! Jeg elsker at lave grøntsagstilbehør, som kan passe sig selv i ovnen. Det er dejlig nemt og smager super godt.
Grønne bønner med parmaskinke er lækkert tilbehør, som de fleste kan lide, og som kan serveres både til hverdag og til gæster. Hvidløgsbagte tomater smager også super lækkert, og så er det noget af det nemmeste at lave!
I denne opskrift har jeg anvendt hvidløgsolie, så opskriften kan spises på low FODMAP diet. Hvis du ikke følger denne diæt, kan du blot anvende almindelig olie med 1 presset fed hvidløg.
Ingredienser (4 personer):
Grønne bønner med parmaskinke:
- Cirka 300 g grønne bønner fra frost (optøede)
- 2 pakker parmaskinke (cirka 200 g)
- Salt og peber
Hvidløgsbagte tomater:
- 250 cherrytomater eller små tomater
- 1 spsk. hvidløgsolie
- 1 tsk. tørret timian eller andet krydderi
- Salt og peber
- Eventuelt frisk basilikum til pynt
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Krydr de grønne bønner med salt og peber. Saml en bunke grønne bønner sammen, og rul en skive parmaskinke herom. Læg rullerne på en bageplade med bagepapir på.
Kom tomaterne op i en skål. Kom olie herpå samt krydderier. Rør rundt, og kom tomaterne op på den samme bageplade som de grønne bønner.
Bag grøntsagerne i ovnen i cirka 20 minutter.
TIP: Hvis du ikke får brugt alle bønnerne til parmaskinken, så kan du vende de sidste bønner sammen med tomaterne, så de også får hvidløgsolie og krydderier. Bag dem sammen med de andre ting.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 787,5 kJ / 187,5 kcal
Protein: 18 g
Fedt: 10 g
-heraf mættede fedtsyrer: 2 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 4,5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 2 g
Kulhydrat: 5,5 g
Kostfibre: 3 g