Tærte er en super god ret til at få tømt køleskabet for rester af kød, fisk og grøntsager. Samtidig er tærte også en god anledning til at droppe kødet for en dag, fordi en kødfritærte kan sagtens være fyldt med smag, og indeholder stadig mættende proteiner fra æg og ost.

Jeg får en del kommentarer omkring brug af mayonnaise i tærtebunden. Sagen er den, at det giver en glutenfri dej, der bare er super nem at arbejde med!

Samtidig er det noget, jeg næsten altid har i mit egen køleskab i modsætning til ægte smør, så der kan lynhurtigt bikses en tærte sammen når køleskabet skal tømmes!

Nedenstående opskrift finder du i min bog “Sund Mave – low FODMAP diet”, men jeg har også valgt at dele den her på siden.

 

Ingredienser (1 stor tærte)

Bund:

  • 1 mellemstort æg
  • 70 g mayonnaise (eventuelt fedtreduceret)
  • 100 g fuldkornsmajsmel
  • 70 g fuldkornsrismel

Fyld:

  • 200 g gulerod
  • ½ squash (svarende til 200 g)
  • 2 stk. rød eller gul peberfrugt
  • 125 g cherrytomater
  • 50 revet parmesanost
  • 150 g revet mozzarellaost
  • 4 mellemstore æg
  • ½ dl minimælk (eventuelt laktosefri)
  • 1-2 tsk. rosmarin
  • Salt og peber

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pisk æg og mayonnaise sammen med en gaffel. Tilsæt mel og tryk dejen sammen. Fordel tærtedejen i et tærtefad på ca. 24 cm i diameter ved at trykke dejen ud i fadet. Prik i bunden med en gaffel et par gange. Forbag tærtedejen i ovnen i 10 minutter.

Imens forberedes fyldet. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Skær squash og peberfrugt i tern, og halver cherrytomaterne. Bland grøntsager med revet ost, æg, mælk og krydderier. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter indtil æggemassen er stivnet.

Server tærten med en sprød grøn salat samt en dressing af for eksempel olie, citronsaft, ahornsirup og revet ingefær.

 

TIP: Du kan også anvende en traditionel tærteopskrift med smør i stedet for mayonnaise. Hvis dejen ikke behøver at være glutenfri, kan du også blot anvende sigtet speltmel.

 

 


Næringsinfo pr. person:

Energi: 2217 kJ / 528 kcal

Protein: 29,5 g

Fedt: 26 g

Kulhydrat: 43,5 g

herunder kostfibre 6,5 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *