Det er faktisk nemmere end man tror at lave sine egne påskeæg. I denne opskrift har jeg valgt nogle af mine personlige favoritsmage, nemlig hindbær, lakrids og hvid chokolade.
Du kan servere de hjemmelavede påskeæg for dine gæster, som helt sikkert vil blive imponerede! En anden god idé kunne være at pakke påskeæggene pænt ind i en dåse eller en lille pæn pose og give dem som værtindegave. Hjemmelavede værtindegaver er meget personlige og vil helt sikkert glæde modtageren!
Du kan godt spise påskeæggene på low FODMAP diet, men du bør holde dig til en mængde på 1-2 æg ét måltid, da indholdet af FODMAPs fra marcipan ellers kan blive for højt.
Den mængde laktose, der er pr. påskeæg (fra hvid chokolade) og lav, og kan derfor også spises hvis du har laktoseintolerance. Hvis du spiser en større mængde hvid chokolade kan du anvende laktosefri eller mælkefri hvid chokolade.
Ingredienser (cirka 15 små æg):
- 200 g marcipan
- 100 g hvid chokolade
- 2 spsk. frysetørrede hindbær
- 2 spsk. citronsaft
- Skal fra ½ økologisk citron
- 1-2 tsk. lakridspulver
Pynt:
- 150 g hvid chokolade
- Frysetørrede hindbær
Sådan gør du:
Start med at smelte 100 g hvid chokolade i et vandbad. Riv marcipan groft og hæld hvid chokolade heri. Tilsæt herefter frysetørrede hindbær, citronsaft, citronskal og lakridspulver. Smag eventuelt til med mere citron, hindbær og lakrids.
Form massen til små æg. Stil dem på køl i 20 minutter. Imens laves hvid chokoladeovertræk. Smelt chokoladen i et vandbad og lad det køle ned til cirka 30 grader. Overtræk æggene ved at putte dem ned i chokoladen én ad gangen og saml dem op med en gaffel. Lad chokoladen dryppe lidt af hver gang du har dyppet et æg.
Pynt med frysetørrede hindbær mens chokoladen stadig er våd. Sæt straks æggene på køl og lad dem køle af i minimum 1 time inden servering.
Næringsindhold pr. påskeæg:
Energi: 574 kJ / 136 kcal
Protein: 2 g
Fedt: 8 g
-heraf mættede fedtsyrer: 3 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 3,5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 0,5 g
Kulhydrat: 14,5 g
Kostfibre: 0,5 g