Hjemmelavet pasta er en urtrolig simpel opskrift bestående af kun mel, æg og lidt salt! Hvis du har en pastamaskine bliver det væsentligt lettere at lave hjemmelavet pasta, men du kan også lave hjemmelavet pasta uden maskine.

Her du får du en grundopskrift på lækker hjemmelavet pasta, der er low FODMAP, fordi der er anvendt sigtet speltmel. Hvis du ikke følger diæten, kan du sagtens anvende en almindelig hvedemel.

 

Hjemmelavet pasta – nem opskrift på frisk pasta

Det er faktisk lettere at lave hjemmelavet pasta end man lige tror. Når det så er sagt, så er det sjældent jeg står og bakser med en portion frisk, hjemmelavet pasta på en hverdag!

Selve ingredienslisten til hjemmelavet pasta er ultra kort – den består nemlig kun af mel, æg og salt. Det er mere bearbejdningen af hjemmelavet pasta, der tager lidt tid. Men til gæster eller blot til selvforkælelse en weekend, er hjemmelavet pasta lige sagen!

Jeg har en pastamaskine, som jeg er helt vildt glad for. Uden den tror jeg ikke, at jeg ville få lavet så meget hjemmelavet pasta. En pastamaskine er faktisk ikke så dyr, og er en god investering, hvis du har planer om at lave hjemmelavet pasta mere end et par gange.

Du kan dog også lave hjemmelavet pasta uden maskine. Du kan bruge en kagerulle til formålet, og giver et ligeså fint resultat. Det kræver måske blot lidt mere tålmodighed.

 

Hjemmelavet low FODMAP pasta

Selvom hjemmelavet pasta tager lidt tid at lave, så giver det også et helt fantastisk resultat, der er svært at købe sig sig! Især hvis man følger low FODMAP diæten, kan man savne smagen af en ægte, frisk pasta.

Selvom der findes udemærkede færdiglavede pasta til low FODMAP diæten, så bør du prøve at forkæle dig selv med denne hjemmelavede pasta med speltmel en dag.

Med hjemmelavet pasta har man desuden mulighed for at tilsætte smagsgivere i form af forskellige krydderier. Du kan for eksempel tilsætte friskhakkede krydderurter, revet citronskal, spinat eller hvad man ellers kunne forestille sig.

 

Ingredienser (4 personer)

  • 3 mellemstore æg
  • 300 g sigtet, økologisk speltmel (det er økologisk sigtet speltmel, der er testet af Monash University. Min erfaring er dog, at konventionel sigtet speltmel tåles lige så fint som den økologiske – det SKAL dog være sigtet! Læs mere ved at klikke HER.)
  • Lidt salt

 

Sådan laver du hjemmelavet pasta

Læg mel i en bunke på bordet. Kværn lidt salt i. Form med fingrene et lille hul i midten af melbunken, så du ender med en ring af mel. Slå æggene ud i den tomme midte og pisk dem sammen med en gaffel. Herefter piskes mere og mere mel i æggemassen, indtil du har en samlet dej. Ælt dejen let sammen i et par minutter, så den bliver smidig og glat. Pak dejen sammen i film, og lad den hvile i ca. 30 minutter på bordet.

 

 

Med pastamaskine: Del dejen i 3 dele. Tag én del ud, og dæk de resterende dele til med film. Ælt dejen let på et meldrysset bord. Start med at køre dejen gennem maskinens bredeste funktion. Herefter foldes enderne på pastapladen ind mod midten, så du former en firkant. Samme procedure gentages et par gange. Drys jævnligt med mel på dejen, så den ikke hænger fast i maskinen. Herefter køres dejen igennem maskinen med en gradvist mindre afstand, så du ender med en meget tynd plade. Derefter køres pastadejen gennem knivene på maskinen, så du får pastastrimler.

Med kagerulle: Del dejen i 4 dele. Ælt dejen let på et meldrysset bord. Rul dejen ud så den bliver ½ cm tykkelse. Herefter foldes enderne på pastapladen ind mod midten, så du former en firkant. Samme procedure gentages et par gange. Drys jævnligt med mel på dejen, så den ikke hænger fast i kagerullen. Rul herefter dejen ud til 3-5 mm tykkelse, og skær herefter dejen i strimler med en skarp kniv i den størrelse pasta du ønsker.

TIP: Hjemmelavet pasta kan holde sig ca. 4 dage i køleskabet. Når du har formet din pasta, bør det vendes i lidt mel og lægges på en meldrysset plade og tørre lidt, hvorefter du kan komme det i en pose.

 

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 1333 kJ / kcal

Protein: 14,5 g

Fedt: 5 g

– heraf mættede fedtsyrer: 1 g

– heraf enkeltumættede fedtsyrer: 1,5 g

– heraf flerumættede fedtsyrer: 1 g

Kulhydrat: 52 g

Kostfibre: 2 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *