En god hønsesalat på et lækkert stykke brød er et hit i de fleste familier. Hjemme hos os er vi også vilde med hjemmelavet hønsesalat, og jeg laver det især, når vi inviterer familien til frokost.

Jeg laver ofte en hønsesalat med ananas, karry og bacon, hvilket smager himmelsk. I denne udgave har jeg dog gået den klassiske vej og lavet en rigtig mormor hønsesalat med bacon og champignon.

Hvis du ikke følger low FODMAP diet kan du anvende friske champignon, som du steger på panden. Du kan også tilsætte let kogte asparges eller asparges fra glas.

Ingredienser (6-8 personer)

  • 250 g kyllingekød (enten fra hel kylling eller fra kyllingebryst)
  • 1 glas champignon i skiver
  • 3 spsk. creme fraiche eller yoghurt naturel, hvis den skal være mere fedtfattig. Anvend laktosefri versioner, hvis du ikke tåler laktose.
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 pakke bacon i tern
  • Salt og peber
  • Purløg

Sådan gør du:

Start med at koge kyllingekødet. Hvis du anvender en hel kylling, skal den koges i cirka 1 time. Du kan gemme resten af kyllingekødet til aftensmad. Du kan for eksempel lave en hønsekødssuppe med fonden og kyllingekødet. Du kan også spise kødet som det er og lave en klassisk opbagt sovs med hønsefonden. I stedet for en hel kylling kan du også anvende kyllingebryst, som skal koge i 20-25 minutter.

Lad kødet køle af. Steg bacon sprødt og lad dette køle af. Rør creme fraiche eller yoghurt sammen med kyllingekød, champignon, mayonnaise og bacon. Smag til med salt og peber. Top med hakket purløg.

 


 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 440 kJ / 104 kcal

Protein: 9 g

Fedt: 7 g

-heraf mættede fedtsyrer: 2 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 3 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 2 g

Kulhydrat: 0,5 g

Kostfibre: 0 g