Chokolademousse er en lækkerbisken, især hvis man ligesom jeg er vild med chokolade! Desserten er nem at lave, men skal stå på køl nogle timer. Du kan derfor med fordel lave den dagen før den skal serveres, hvilket gør den perfekt til at servere for gæster.
Personligt er jeg ret vild med kombinationen af både hvid og mørk chokolademousse. Både fordi det er pænt at se på, men også fordi jeg generelt bare er vild med hvid chokolade og forsøger at snige det ind hvor jeg kan!
Hindbærsiruppen er et super lækkert tvist, som giver noget friskhed og syre til desserten, som ellers godt kan blive lidt tung i smagen, hvis du spørger mig.
Low FODMAP chokolademousse
Denne chokolademousse kan spises på low FODMAP diæten, og er et perfekt eksempel på, at man ikke behøver at gå på kompromis med smagen, når man følger diæten.
Denne opskrift på chokolademousse har desuden et lavt indhold af laktose, idet der anvendes laktosefri piskefløde, og fordi mængden af chokolade kun bidrager med meget lidt laktose. Laktoseindholdet i mørk chokolade er nemlig meget lavt, og det er derfor primært den hvide chokolade, der bidrager med laktose.
Hvis du har glutenallergi, bør du anvende en chokolade uden gluten. Der kan godt være spor af gluten i almindelige chokolade, så tjek din chokolade før du anvender den.
Nem chokolademousse – perfekt til gæster
Jeg er fan af desserter, som kan laves flere dage før servering. Det er bare super dejligt, når man kan hive en dessert ud af køleskabet, der er klar med det samme. På den måde har man mere til sine gæster i stedet for at skulle stå i køkkenet hele aftenen.
Jeg har beregnet denne person til 2 personer, men portionen er forholdsvis stor. Hvis du serverer desserten ovenpå en god og mættende middag kan denne mængde sagtens række til 3 personer.
Ingredienser (2 personer)
Hindbærsirup:
- 100 g hindbær (må gerne være fra frost)
- 40 g sukker
- 1 spsk. vand
- Korn fra ½ vaniljestang
Chokolademousse:
- 1½ æggehvide
- 1½ dl laktosefri piskefløde
- 1½ spsk. sukker
- 40 g hvid chokolade
- 40 g mørk chokolade (cirka 50 % kakao)
Pynt:
- Eventuelt friske hindbær og blåbær samt revet chokolade
Sådan gør du:
Bring hindbær i kog sammen med vand, sukker og vaniljekorn. Lad hindbærmassen koge ind til en tyk sirup uden låg på gryden. Dette tager gerne 5-7 minutter. Hæld siruppen i en skål og sæt den på køl.
Pisk æggehvider og sukker sammen til en sej marengs. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål.
Smelt den hvide chokolade i et vandbad (en lille skål oven på en gryde med småkogende vand). Gør det samme med den mørke chokolade i en anden skål. Lad chokoladen køle af, så den kun er lun.
Kom halvdelen af æggehviderne over i en ny skål sammen med en lille klat flødeskum og vend dette sammen. Vend forsigtigt den hvide chokolade i æggehvidemassen. Vend herefter forsigtigt halvdelen af flødeskummen heri.
Herefter gøres det samme med den mørke chokolade. En lille klat flødeskum vendes i æggehviderne sammen med den smeltede mørke chokolade. Herefter vendes den resterende flødeskum heri.
Fordel den mørke chokolademousse i to glas. Fordel herefter hindbærsiruppen herover. Top til sidst med den hvide chokolademousse. Dæk de to glas til og stil dem på køl i minimum 4 timer. Pynt eventuelt med friske bær og revet chokolade ved servering.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 2725 kJ / 648 kcal
Protein: 8 g
Fedt: 42 g
-heraf mættede fedtsyrer: 27 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 10 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 1 g
Kulhydrat: 59 g
Kostfibre: 2,5 g