Fedtfattig hytteost er en sund og proteinrig fødevarer, som jeg holder rigtig meget af at tilsætte til forskellige retter.
Prøv for eksempel at tilsætte hytteost til dine frikadeller, kødsovs eller mellem lagene i din lasagne. Så får du et lækkert og cremet resultat, som kan være med til at erstatte fx fløde, hvormed du sparer på det mættede fedt. Samtidig giver hytteost en god mæthedsfornemmelse.
Da jeg den anden dag spiste en skefuld hytteost mindede konsistensen mig lidt om ris a la mande. Jeg kastede mig derfor ud i denne opskrift, hvor der er tilsat vanilje, lidt sukker (eller sødemiddel) og hakkede mandler til hytteosten.
Resultatet blev et rigtig lækkert mellemmåltid eller endda dessert, der jo ikke behøver at erstatte den traditionelle ris a la mande juleaften, men kan nydes andre dage i december eller resten af året.
Opskriften her er low FODMAP, endometriose-venlig, glutenfri og laktosefri, hvis der anvendes laktosefri hytteost. Derudover er opskriften velegnet ved vægttab.
Ingredienser (1 person)
- 150 g hytteost (1,5 % fedt) eventuelt laktosefri
- 1 tsk. vanljesukker eller sødemiddel + vaniljepulver
- 10 stk. mandler
Sådan gør du
Hak mandlerne til den størrelse du gerne vil have dem. Du kan eventuelt smutte dem først. Bland hytteost med hakkede mandler, vaniljepulver og smag til med sukker eller sødemiddel.
TIP: Overstående mængde er et fornuftigt mellemmåltid eller dessert til dig, der er i gang med et vægttabsforløb.
Næringsindhold pr. person
Energi: 750 kJ / 178 kcal
Protein: 21 g
Fedt: 7 g
-heraf mættede fedtsyrer: 2 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 5,5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 1 g
Kulhydrat: 8,5 g
Kostfibre: 1 g