En god kartoffelsalat er altid et hit på middagsbordet, og kan spises året rundt. Særligt lækkert er det at lave kartoffelsalat i sommerhalvåret med nye danske kartofler og de mange friske krydderurter, som er i sæson om foråret og sommeren.

Denne kartoffelsalat er en klassiker i mit køkken, og vækker altid begejstring hos gæster. Heldigvis er den nem at lave og kan sagtens spises dagen efter også. For at spare tid kan du godt koge kartoflerne dagen før, men efter min smag, så smager kartoflerne bedst, når de koges samme dag som de serveres.

Ingredienser (4 personer)

  • 600 g kartofler (gerne nye danske kartofler i sæson)
  • 2½ dl cremefraiche (eventuelt laktosefri)
  • 3 spsk. limesaft
  • 2 spsk. sirup, gerne ahornsirup
  • 1 tsk. grov sennep
  • 1 stor håndfuld friske urter (jeg bruger oftest purløg og persille)
  • Salt og peber

Sådan gør du

Start med at koge kartoflerne i letsaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og lad kartofler køle af, indtil de er håndlune. Det tager ½-1 time.

Rør cremefraiche sammen med limesaft, sirup, sennep, urter og smag til med salt og peber.

Halver kartoflerne til mundrette stykker. Vend kartoflerne i dressingen og server.

 

kartoffelsalat nu

 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 1066 kJ / 253 kcal

Protein: 5 g

Fedt: 10 g

-heraf mættede fedtsyrer: 5,5 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 2,5 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 0,5 g

Kulhydrat: 35 g

Kostfibre: 2,5 g