Jeg har før eksperimenteret med at tilføje nøddesmør til sammenkogte retter frem for mælk eller madlavningsfløde for at give retten en cremet smag. Fordelen ved at anvende nøddesmør er blandt andet, at man i retten får tilført en masse sunde umættede fedtstoffer frem for de mættede fedtstoffer, der findes i mælkeprodukter. Derudover kan retten også spises af personer, der ikke tåler mælk.
Retten er mælkefri, laktosefri, glutenfri, endometriose-venlig, mave-venlig og low FODMAP.
Jeg har lavet opskriften til 5 personer, så der eventuelt er rester til frokost!
Ingredienser (5 personer)
- 500 g kyllingefilet
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. paprika
- 2 tsk. chiliflager
- 1 squash
- 1 rød peberfrugter
- 500 g gulerødder
- Grønne toppe fra 1 bundt forårsløg
- 1 dåse hakket tomat med oregano og basilikum
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 spsk. rød pesto (uden løg og hvidløg)
- 4 dl vand
- 60 g valnødder (kan erstattes med anden nøddesmør, fx mandel eller peanutbutter. Hvis du ikke vil anvende nøddesmør, kan du i stedet for 2 dl vand tilsætte 2 dl laktosefri madlavningsfløde eller plantemælk)
- 1 håndfuld frisk basilikum eller timian
- Salt og peber
Tilbehør:
- 3 dl brune ris
Sådan gør du
Start med at lave nøddesmør. Kom valnødderne i en foodprocessor eller stærk blender. Blend nødderne til nøddesmør. Dette kan tage 10 minutters tid og det er ofte nødvendigt at skrabe massen ned fra kanterne af blenderen nogle gange undervejs.
Forbered imens grøntsagerne. Skær løgtoppe i små stykker, gulerødder i skiver, peberfrugt i strimler og squash i tern. Kom det sammen i en skål og sæt til side.
Varm olien op i en stor dyb pande eller en gryde. Tilsæt kyllingefilet, paprika, chiliflager, salt og peber. Brun filetterne på begge sider. Tilsæt herefter grøntsagerne, hakket tomat, tomatpuré, nøddesmør, pesto, krydderurter og vand. Lad retten simre 30-40 minutter. Smag til med salt og peber.
Kog ris efter anvisning på posen.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 2170 kJ / 516 kcal
Protein: 31 g
Fedt: 17,5 g
-heraf mættede fedtsyrer: 2,5 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 6 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 8 g
Kulhydrat: 55 g
Kostfibre: 9 g