På low FODMAP diæten kan det være en udfordring af lade bælgfrugter være en del af ens kost, idet mange typer bønner har et højt indhold af FODMAPs.
Det betyder, at mange typer bønner kan være nødvendige helt at undgå, mens andre kan indgås i begrænsede mængder.
Det er super ærgerligt, da bælgfrugter er sprængfyldte med sunde næringsstoffer, herunder jern, B1-vitamin, B2-vitamin, folsyre, calcium, zink og kostfibre.
Derudover indeholder bælgfrugter også proteiner, hvorfor de kan være en god erstatning for eller supplement til animalske kilder til protein (det vil sige kød, ost, mælk osv.)
For nyligt er edamamebønner fra frost blevet testet i Australien, og den fantasiske nyhed er, at de kan indgå på low FODMAP diet!
Ifølge Monash bør du i den første fase af diæten begrænse indtaget af edamamebønner til 90 g pr. måltid.
I denne opskrift er de proteinrige edamame bønner blevet anvendt som topping på nogle lækre og hurtige bruschettas. De kan bruges til både frokost, forret og hovedret.
Ingredienser (1 person)
- 2 tsk. hvidløgsolie
- 2 skiver low FODMAP toastbrød (købt eller hjemmebagt)
- 130 g tomat, svarende til 2 mellemstore tomater
- 50 g pillede edamame bønner fra frost
- 40 g frisk mozzarella
- ½ tsk. tørret basilikum
- ½ tsk. tørret oregano
- Salt og peber
Sådan gør du
Næringsindhold pr. person:
Energi: 570 kcal / 2400 kJ
Protein: 24,5 g
Fedt: 24,5 g
– heraf mættede fedtsyrer: 6 g
– heraf enkeltumættede fedtsyrer: 8 g
– heraf flerumættede fedtsyrer: 4,5 g
Kulhydrat: 60,5 g
Kostfibre: 4,5 g