Hvis du endnu ikke har prøvet at rime din laks før tilberedning, så bør du helt klart prøve det nu! Når laksen rimes i salt og sukker, så får laksekødet en helt anden og meget delikat konsistens. Med denne skønne lime-sirup dressing marinade på, så bliver det svært at gå tilbage til almindelig laks igen!
Ingredienser (4 personer)
- 1 stort stykke laks (lakseside) cirka 600 g
- 3 spsk. groft salt
- 3 spsk. sukker
- Saften fra 1 lime
- 3 spsk. sirup, gerne ahornsirup
- 1 stor foliebakke eller et dybt ildfast fad
Sådan gør du
Minimum 2 timer inden tilberedning skal laksen rimes (kan gøres aftenen før). Bland sukker og salt i en skål. Kom laksesiden i et fad og dyb den tør med køkkenrulle. Fordel hele salt/sukker blandingen henover laksen. Dæk fadet til med sølvpapir og sil det på køl.
Når det har stået minimum 2 timer (eller fra aftenen før), skylles laksen i koldt vand. Skyld også fadet og kom laksen tilbage heri. Dup laksen tør med køkkenrulle.
Pisk limesaft og sirup sammen. Fordel udover laksen. Tilbered laksen i ovnen ved 180 grader eller på grillen ved indirekte varme i cirka 15-20 minutter. Lige så snart der kommer små hvide bobler ud af laksen er den klar. Hvis den begynde at kunne skilles ad i flager, så er den begyndt at få for meget.
Du kan vælge at bruge et stegetermometer, hvor laksen skal være 47 grader i midten før den er klar.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 1080 kJ / 257 kcal
Protein: 25 g
Fedt: 14 g
-heraf mættede fedtsyrer: 3 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 4,5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 4,5 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 0 g