Jeg har før delt denne opskrift på lakserilette, som er helt fantastisk til nem aftensmad, til forret, til gæster og til festlige lejligheder. Her har jeg anrettet lakseriletten på en festlig og flot måde, hvor lakseriletten ligger på en bund af tyndt skåret agurk og er pyntet med radiser og pyntegrønt. Denne anretning vil være perfekt som forret til gæster, og jeg selv vil servere retten som forret til nytår i år.
Ingredienser (4 personer)
- 250 g varmrøget laks
- 200 g creme fraiche (eventuelt laktosefri)
- ½ bundt purløg
- ½ bundt dild
- 1-2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. sukker
- 2 tsk. sennep
- Salt og peber
- 1 mellemstor agurk
- 3 radiser
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. finthakket dild
- Pyntegrønt, fx feldsalat, friske krydderurter, skovsyre eller lignende
- Flutes/franskbrød til servering (glutenfri og/eller low FODMAP diet, hvis nødvendigt). Du finder opskriften på nogle fantastiske, langtidshævede speltflutes lige HER.
Sådan gør du
Rør creme fraiche sammen med sukker, citronsaft, sennep samt finkhakket purløg og dild. Smag til med salt og peber. Skær skindet af laksen, og bræk den i små stykker ned i dressingen. Rør hele herligheden godt sammen.
Skær agurk i tynde skiver og anret dem i en cirkel på en tallerken, hvor én skive ligger lidt forskudt ovenpå én anden. Anret lakseriletten i en pæn cirkel ved at anvende en rund metal-udstikker eller lignende. Alternativt kan du blot lægge massen i en pænt klat anrettet midt på agurkebunden. Pynt med tynde skiver af radise og pyntegrønt på toppen.
Bland olie med finthakket dild, og dryp olien rundt om anretningen.
Server med lækre flutes, for eksempel disse lækre koldhævede speltflutes.
Hvis retten skal være glutenfri, kan jeg anbefale glutenfri grovflutes fra Fria, som kan købes på frost hos fx de fleste Meny og Rema 1000 butikker.
Næringsindhold pr. person (uden brød):
Energi: 900 kJ / 210 kcal
Protein: 15 g
Fedt: 15 g
-heraf mættede fedtsyrer: 5 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 4,5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 3 g
Kulhydrat: 5 g
Kostfibre: 0 g