Én af de opskrifter, som er blevet efterspurgt flest gange af jer, der følger low FODMAP diet, er hummus. I bogen Sund Mave har vi en alternativ form for hummus basereret på tun, som er super lækker og smager fuldkommen af hummus! Der har været gode tilbagemeldinger på denne opskrift, men mange har alligevel efterspurgt en variant med kikærter.
Kikærter er én af de få bælgfrugter, som kun har et moderat indhold af FODMAPs, og derfor kan indgå på diæten. Men dette gælder kun når der anvendes kikærter på dåse, hvor FODMAPs har haft mulighed for at sive ud i vandet. Derfor er det vigtigt, at du ikke anvender vandet fra dåse-kikærter, da dette formentlig indeholder de FODMAPs, som før var i kikærterne! Kikærter på dåse kan spises i en begrænset mængde, og hummussen fra denne opskrift kan derfor ikke spises i ubegrænsede mængder, men i en moderat portion.
Det næste problem i hummus er hvidløg, som er en essentiel ingrediens i hummus. Heldigvis kan hvidløgssmagen komme med ved at anvende hvidløgsolie, og da der alligevel skal olie i hummus, så kan der blot anvendes hvidløgsolie i stedet for. Smart!
Du kan nemt og hurtigt handle ind til denne opskrift hos nemlig.com ved at klikke her!
Ingredienser (4-6 personer)
-
- 1 dåse kikærter på dåse, drænet
- 2 store spsk. peanutbutter (smooth) eller tahin (sesampasta)
- Saften fra ½-1 citron
- 3 spsk. hvidløgsolie
- Cirka 4-5 spsk. vand
- Cirka 1 tsk. stødt spidskommen
- Cirka ½ tsk. stødt chilipulver
- Salt og peber
Sådan gør du
Næringsindhold pr. person (ved 6 personer)
Energi: 627 kJ / 150 kcal
Protein: 4,5 g
Fedt: 10 g
Kulhydrat: 7,5 g
Kostfibre: 3 g
Tak for opskriften!
Den smager skønt – også uden tahin!
Jeg fik lavet af 2 dåser – så er der også til fryseren. Det gjorde jeg altid førhen.
Glæder mig til at prøve nogle af dine brødopskrifter af – jeg savner noget godt brød!
Hej Jeanette. Beklager mit sene svar. Jeg skal blive bedre til at tjekke kommentarer her på min side 🙂 Hvor dejligt, at opskriften smagte dig! Og fantastisk, at den også kan fryses. Jeg håber du kommer til at få glæde at nogle af brødopskrifterne også 🙂 Mvh Mia