Her får du en lækker opskrift på low FODMAP kyllingekebab. Det er kyllingekebab lavet på spyd, og som er tilberedt i ovnen! Opskriften er low FODMAP og velegnet til low FODMAP aftensmad og low FODMAP frokost. Perfekt sammen med for eksempel pitabrød eller fladbrød.
Kyllingekebab på spyd – tilberedt i ovn
Low FODMAP kyllingekebab tilbehør
Hjemme hos os plejer vi at servere kyllingekebab sammen med enten pitabrød, fladbrød eller tortillas. Derudover vil tilbehøret typisk består af grøntsager som salat, tomat og agurk. Og en lækker creme fraiche dressing.
Ét helt pitabrød er lidt for stor en portion hvede til at være low FODMAP fra start på low FODMAP diæten, men da de fleste tåler lidt større mængder hvede, er det en god idé at teste mængden efter noget tid på diæten.
Du kan også prøve min opskrift på hjemmelavede low FODMAP pitabrød. Jeg har også en opskrift på low FODMAP pitabrød med fuldkorn. Kyllingekebab er også virkeligt lækkert sammen med de her hjemmelavede low FODMAP fladbrød.
Flere low FODMAP opskrifter til aftensmad
Du kan finde mange flere opskrifter til low FODMAP aftensmad her på min hjemmeside. Prøv for eksempel også min opskrift på nem kebab af hakket oksekød eller low FODMAP falafler med kikærter fra dåse.
Low FODMAP kyllingekebab i ovn
Ingredienser
- 1 dl græsk yoghurt (eventuelt laktosefri) (eller neutral yoghurt eller creme fraiche)
- 2 spsk. hvidløgsolie (eller 2 fed syltede hvidløg, revet + 2 spsk. neutral olie)
- 2 spsk. citronsaft
- 3 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. stødt koriander
- 2 tsk. stødt chili
- 2 tsk. oregano
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- Peber, kværnet
- 500 gram kyllingebrystfilet
Sådan gør du
- Kom yoghurt i en skål. Tilsæt olie, syltede hvidløg, citronsaft og krydderier. Pisk det hele sammen.
- Sæt kødet på køl. Gerne mindst 2 timer, men helst natten over. Du kan også tilberede kødet med det samme, men når det marinerer bliver det mere saftigt og smagfuldt.
- Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
- Halver kyllingefilerne, så du få flere stykker end kun 2-3 kyllingebryster.
- Kom bagepapir i en bradepande.
- Skær "bunden" af en kartoffel eller lignende, så du har noget at sætte to træspyd i (se video).
- Sæt to træspyd i kartoflen, så de stikker lige op i luften.
- Kom de marinerede kyllingefileterne på spyddene, så du ender med et "tårn" af kyllingekebab.
- Steg kyllingen nederst ovnen i cirka 30 minutter ved 250 grader varmluft.
- Lad kødet hvile lidt når det kommer ud af ovnen, og skær herefter tynde skiver af kebabtårnet.
Noter