Hvis du endnu ikke har prøvet hjemmebagte pitabrød, så bør du ikke snyde dig selv for den oplevelse. Det er noget HELT andet en købepitabrød, og med den her nemme opskrift på hjemmelavede pitabrød med fuldkorn, får du ikke lyst til at købe pitabrød igen!

 

Luftige pitabrød med fuldkorn – low FODMAP opskrift

Da jeg for ikke så længe siden delte denne opskrift på hjemmelavede low FODMAP pitabrød, der udelukkende bestod af sigtet speltmel, lovede jeg at komme med en fuldkornsversion også.

Ved at have mere fuldkorn og flere kostfibre i dejen, mætter pitabrødene mere og indeholder desuden flere sunde næringsstoffer.

Jeg havde troet, at jeg skulle prøve en del gange for at få den helt rigtige opskrift. Og jeg kiggede spændt ind i ovnen mens brødene her bagte, fordi jeg var bange for de ikke ville puste sig op grundet en for “tung” dej.

Til min store overraskelse havde jeg ramt helt rigtigt første gang! Resultatet var nogle store, luftige og flotte hjemmebagte pitabrød med fuldkorn, med masser af plads til fyld!

Jeg anvendte havregryn til at tilføre fuldkorn og kostfibre. På den måde slap jeg for at skulle tilsætte surdej og langtidshæve pitabrødene. Det blev SÅ godt!

 

Ingredienser til nemme hjemmelavet pitabrød med fuldkorn (9 stk.)

  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 3 spsk. neutral olie
  • 125 g finvalsede havregryn
  • 320 g sigtet, økologisk speltmel
  • 2 tsk. salt

 

Sådan gør du:

Rør gær og vand sammen. Tilsæt olie. Tilsæt herefter havregryn, og rør godt rundt. Et godt tip er at blende havregrynene til havremel, inden de tilsættes. Men du kan også tilsætte dem hele til dejen.

Tilsæt herefter salt og rør sammen igen. Tilsæt nu speltmel. Rør nu helst dejen på røremaskine eller med dejkroge på en elpisker i 10 minutters tid.

Vurder nu, om der skal tilsættes mere speltmel til dejen. Dejen skal være glat, smidig og forholdvis fast. Du kan lave et forsøg ved at trille en lille kugle, og se om den hænger for meget fast i fingrene. Hvis den er for klistret tilsættes mere mel, indtil den får den rette konsistens.

Lad dejen hæve et lunt sted med et fugtigt klæde over skålen. Lad den hæve 1 times tid.

Læg to stykke bagepapir ud på bordet. Del dejen i 9 lige store stykker. Rul dem til boller, og placer dem på de to bagepapir med god afstand mellem hver bolle, så de kan rulles ud til pitabrød. Dæk dem til med viskestykker, og lad dem hæve 15 minutter – stadig som boller, de skal ikke rulles ud endnu.

Når de har hævet 15 minutter som boller, rulles de ud til pitabrød med en tykkelse på cirka ½ cm. Lad dem hæve 15 minutter igen med viskestykket over.

Rul pitabrødene flade til ½ cm tykkelse igen. Lad dem hæve yderligere 15 minutter. Tænd imens ovnen på 250 grader varmluft. Sæt de bageplader i ovnen, så de bliver varmet op sammen med ovnen.

Når brødene har efterhævet igen, hives det ene bagepapir med brød over på en varm bageplade. Der skal kun bages 1 plade ad gangen. Bag brødene cirka 5 minutter. tag brødene ud, og læg et fugtigt, hårdt opvredet klæde over de varme brød. Så bliver de bløde på den helt rigtige måde.

Gentag herefter processen med de sidste pitabrød. Server med det samme, eller lad dem køle af og pak dem ned i poser.

De kan enten fryses ned eller varmes op igen senere på dagen. Ved opvarmning igen, placeres brødene på en bageplade. Dryp lidt vand over brødene, og lun dem ved 200 grader i 2 minutter.

 

 


Næringsindhold pr. stk.:

Energi: 1013 kJ / 240 kcal

Protein: 6 g

Fedt: 6,5 g

– heraf mættede fedtsyrer: 0,7 g

– heraf enkeltumættede fedtsyrer: 3 g

– heraf flerumættede fedtsyrer: 2 g

Kulhydrat: 37,5 g

Kostfibre: 5,5 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *