Rabarber er skønne til alle mulige formål. Især findes der mange lækre dessertmuligheder med rabarber, hvor rarbarber-trifli er en af min personlige yndlings desserter med de herlige, syrlige stænger. Denne opskrift er hurtig og nem, og kan sagtens laves mere kompliceret. Men hvorfor det, når du kan få en lækker dessert med få ingredienser, som mange endda har liggende i skabet.
Ingredienser (8 personer)
- 500 g rabarber
- Skal fra 1 økologisk citron
- 1 vaniljestang
- ½ dl vand
- 3 tsk. maizena
- 160 g sukker
- 250 ml piskefløde (eventuelt laktosefri)
- 1 tsk. vaniljepulver
- 250 g skyr eller creme fraiche (eventuelt laktosefri)
- 125 g havregryn (eventuelt FODMAP-venlige fra Aurion). Husk at anvende glutenfri, hvis du har cøliaki.
- ½ spsk. olie
- 4spsk. ahornsirup
Sådan gør du
Skær rabarber i forholdsvis tynde skiver. Kom dem i en gryde og tilsæt ½ dl vand, skal fra 1 økologisk citron samt sukker. Kog op, og lad dem simre i 5-10 minutter, til rabarberne er møre. Rør maizena sammen med lidt vand, og tilsæt til rarbarbergrøden mens du rør rundt. Lad det komme i kog, og tag det herefter af varmen. Hæld grøden over en bøtte eller skål og lad den køle helt af (dette tager nogle timer).
Imens grøden køler laves de sprøde havregryn. Kom olie og ahornsirup i en skål og rør det sammen. Tilsæt nu havregryn, og rør det hele grundigt sammen. Fordel massen på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 20 minutter. Rør rundt i blandingen hver 5-10 minutter. Lad havregrynene køle helt af. Opbevar dem eventuelt i en lufttæt beholder indtil de skal bruges.
Pisk fløden, tilsat vaniljepulver, til flødeskum, og vend det forsigtigt sammen med skyr/creme fraiche. Lav nu din trifli enten i portionsglas eller en stor glasskål. Strat med et lag rabarbergrød, herefter flødeskum og til sidst havregryn. Gentag indtil du ikke har mere tilbage. Husk at slutte af med lidt flødeskum på toppen.
TIP: Du kan erstatte halvdelen af dine rabarber med jordbær, hvilket giver en skøn smag og sødme til desserten.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 1350 kJ / 321 kcal
Protein: 7 g
Fedt: 14 g
Kulhydrat: 40 g
Kostfibre: 4 g