Nemme æblehorn med kanelsukker er et helt geniale små stykker bagværk, som er virkelige hurtige at lave. De er perfekte til den akutte søde tand eller til servering for gæster, hvor du ikke orker at bage en besværlig kage. Både butterdej og æbler kan spises i små mængder på low FODMAP diæten, og opskriften her er derfor low FODMAP.

 

Low FODMAP opskrift på æblehorn med kanelsukker

Vidste du, at butterdej er testet low FODMAP i små portioner? Det betyder, at du kan bruge butterdej til for eksempel kager, tærter og andet lækkert bagværk, så længe portionen ikke er for stor. Det kan også give mening at teste din tolerance for en større portion.

Monash University har testet butterdej low FODMAP i en portion på 45 g bagt butterdej. Jeg har eksperimenteret i køkkenent og fundet frem til, at dette svarer til 55 g rå butterdej.

I denne opskrift på nemme æblehorn med kanelsukker er der anvendt 450 g butterdej. Det vil sige, at der i denne opskrift er til 8 personer, hvis opskriften skal være low FODMAP. Da jeg lavede opskriften, passede det med, at der var 24 horn i alt og dermed 3 stk. pr. person. Det passe både med mængden af butterdej og mængden af æble i forhold til low FODMAP diæten.

 

Nemme æblehorn med kanelsukker - low FODMAP opskrift
Nemme æblehorn med kanelsukker – low FODMAP opskrift

 

Vegansk og vegetarisk opskrift på æblehorn med kanelsukker

Det kom faktisk meget bag på mig, at der i de fleste butterdej slet ikke er anvendt smør. Der er derimod anvendet vegetabilsk margarine. Det blev jeg faktisk lidt skuffet over! Det betyder dog samtidog, at butterdej kan nydes af flere personer, herunder personer der ikke kan tåle mælk eller personer, der spiser vegansk eller vegetarisk uden mælk.

Hvis opskriften skal være uden mælk, skal du naturligvis tjekke, om den butterdej, du har købt, er uden

 

Æblehorn opskrift – nemme æblehorn med kanel

I den her version af æblehorn har jeg fyldt dem med kanelsukker og æbler. Men hornene kan i princippet fyldes med alt muligt andet lækkert. Her er lidt idéer til andre versioner:

  • Æblehorn med marcipan
  • Æblehorn med kanelsukker og pekannødder
  • Æblehorn med nutella
  • Butterdejshorn med marcipanremonce
  • Butterdejshorn med kanelremonce
  • Butterdejshorn med remonce og rabarber

 

Andre low FODMAP kageopskrifter

Kunne du lide min opskrift på nemme æblehorn med kanelsukker?

Du kan finde mange flere low FODMAP opskrifter på kage og bagværk på min hjemmeside. Du kan for eksempel prøve de her kærnemælkshorn med marcpanremonce og rabarber eller de her lækre low FODMAP brownies.

 

 

Nemme æblehorn med kanelsukker

De her nemme æblehorn med kanelsukker er perfekte til den søde tand eller til uventede gæster. Små sprøde butterdejshorn med kanelsukker og æbler smager skønt af efterår, men kan spises hele året rundt. De er utrolig nemme at lave og er klar på meget kort tid. De er mælkefri, laktosefri, veganske og low FODMAP.
Opskriften her giver ca. 24 stk. horn. En low FODMAP portion svarer til 3 stk. æblehorn. Opskriften passer derfor til 8 personer.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 450 gram butterdej
  • Ca. 120 gram kanelsukker (1 tsk. kanelsukker pr. horn)
  • 1-2 stk æbler
  • 1 stk æg
  • perlesukker

Sådan gør du
 

  • Hvis du anvender frossen butterdej, så skal denne tages ud af fryseren ca. 20 minutter før brug.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Skær æblerne ud i både. De skal ikke være så tykke - omkring 0,5 cm tykke er passende.
  • Skær butterdejen ud i trekanter. Fordel 1 tsk. kanelsukker på hver trekant.
  • Placer en æblebåd på den tykke ende af hver trekant. Rul trekanten sammen, så du får et lille horn.
  • Kom alle horn på en bageplade med bagepapir. Herefter pensles alle horn med sammenpisket æg og dryses med perlesukker.
  • Bag hornene i ca. 20 minutter.

Noter

Næringsindhold pr. stk:
Energi: 435 kJ / 103 kcal
Protein: 1,3 gram
Fedt: 4,6 gram
- heraf mættede fedtsyrer: 2,6 gram
- heraf enkeltumættete fedtsyrer: 0 gram
- heraf flerumættete fedtsyrer: 0 gram
Kulhydrat: 13,5 gram
Kostfibre: 0,5 gram  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering