Med denne opskrift kan du lave et sundt og mættende aftensmåltid på under 30 minutter. Retten er spækket med protein fra torsk og edamamebønner, og er fyldt smag fra den lækre sur/søde chilidressing, som du sagtens kan anvende i andre retter også.
Ingredienser (2 personer)
- 1½ dl skyr (eventuelt laktosefri)
- 1½ spsk. brun farin (eventuelt almindelig sukker)
- ½ spsk. finthakket rød chili
- ½ spsk. fintrevet frisk ingefær
- 1 spsk. limesaft
- 250 g torsk
- 1 spsk. flydende fedtstof
- 140 g glutenfri nudler (i opskriften er der anvendt glutenfri nudler lavet på boghvede og sød kartoffel fra mærket “King Soba Noodle Culture”. De kan købes i helsekostbutikker, også online)
- 2 tsk. groft salt
- 180 g rød spidskål
- 100 g frosne edamamebønner
- 1 stk. rød peberfrugt
Sådan gør du:
Rør skyr sammen med sukker, chili, ingefær og limesaft til en marinade. Smag det til med salt. Kom halvdelen af marinaden over i en mellemstor skål. Skær torsken i mundrette stykker, og kom dem ned i den mellemstore skål med marinade. Tilsæt en lille spsk. vand til den resterende marinade, som vil fungere som dressing.
Snit kål fint og skær peberfrugten i strimler. Bring en gryde med vand og 2 tsk. salt i kog.
Tilsæt nu fedtstof på en pande, og steg torskestykkerne i et par minutter på hver side. Tag dem af panden, og dæk dem til med sølvpapir. Tilsæt nu grøntsagerne på panden og svits dem. Krydr dem med salt og peber. Kom imens nudlerne i gryden med vand, og rør i dem jævnligt. Hæld vandet fra nudlerne, når de er møre, og skyl dem over med koldt vand, så de ikke klistrer så meget sammen. Tilsæt nudlerne til grøntsagerne på panden, og svits et par minutter. Hæld herefter hele pandens indhold over på et fad, og top med torskestykkerne. Server med dressingen til.
Næringsindhold:
Energi: 2090 kJ / 497 kcal
Protein: 41 g
Fedt: 10 g
Kulhydrat: 54,5 g
Kostfibre: 10 g