Dette er én af mine personlige yndlings-desserter! Kombinationen af den fede, hvide chokoladecreme med kant fra citronskal og så den sur-søde citronconfit, er himmelsk! Det smarte ved denne her dessert er, at den kan laves flere dage i forvejen. Den kan også fryses ned og tages op, når gæsterne kommer.
Da jeg skulle afprøve en pandekage-mix fra Allergikost’s eget mærke Tjois, stod det klart, at det var denne opskrift, den skulle indgå i.
Opskriften er er inspireret af en opskrift af Mette Blomsterberg, men er gjort glutenfri, lav laktose, low FODMAP og mave-venlig.
Indlægget er sponsoreret af Allergikost.
Ingredienser (8 personer)
Hvid chokoladecreme:
- 2 blade husblas
- 150 g hvid chokolade (uden spor af gluten)
- 2½ dl laktosefri piskefløde
- 1½ økologisk citron
Citron-confit:
- 2 citroner
- 100 g sukker
- 4 spsk. vand
- ½ vaniljestang
- 1½ tsk. maizena majsstivelse
Pandekager
- 360 g Tjois pandekage melmix fra Allergikost
- 5 æg
- 6 dl laktosefri mælk
- 60 g smeltet smør
- 50 g sukker
- 1 tsk. revet frisk ingefær
- ½ vaniljestang
Sådan gør du
Først laves den hvide chokoladecreme. Læg husblassen i en skål med koldt vand i en ½ time. Hak den hvide chokolade fint. Bring fløden i kog og tag gryden af varmen. Efter 5 minutter hældes den varme fløde over den finthakkede chokolade. Rør til næsten al chokoladen er smeltet. Vrid husblassen fri for vand og kom den direkte op i den lune fløde / chokoladeblanding. Pisk kraftigt ved håndkraft.
Når alt chokoladen er smeltet, passeres den gennem en sigte over i en ny skål. Tilføj revet citronskal fra 1½ citron og rør godt sammen. Afkøl chokoladecremen i køleskab mindst 3 timer eller gerne til næste dag.
Herefter laves citron-confit. Skær bund og top af citronerne. Lad citronerne stå på bunden og skær med en skarp kniv hele skrællen af. Skær citronkødet ud i fileter, ved hele tiden at skære langs lamellerne i citronen. Kom citronfileter, sukker, korn fra vaniljestang, den tomme vaniljestang samt vand i en lille gryde. Kog blandingen op. Opløs maizena i lidt vand og tilsæt til blandingen. Varm blandingen igennem i 1 minut. Sæt herefter citron-konfit på køl.
Lav herefter pandekagerne. Bland melmix, sukker samt korn fra vaniljestangen, og pisk det godt med alle æggene. Smelt smørret på den pande, hvorpå pandekagerne skal steges. Pisk det smeltede smør og fintrevet frisk ingefær i pandekagedejen. Pisk til sidst mælken i lidt ad gangen. Steg pandekagerne ved god varme på en pande på omkring 25 cm i diameter. Der vil blive flere end 8 pandekager ud af denne portion, hvorfor du kan gemme resten af pandekagerne i fryseren. Læg 8 pandekager i køleskabet, til at lave denne dessert med.
Når både pandekager, hvid chokoladecreme og citron-confit er afkølet samles pandekagerne.
Læg alle de kolde pandekager ud på et bord. Pisk den kolde citroncreme luftig med en håndmikser og fordel den på pandekagerne. Stryg cremen tyndt ud med en paletkniv, så den dækker hele pandekagen. Rul pandekagerne omhyggeligt sammen, læg dem på et fad og dæk med film. Stil fadet i køleskab indtil servering.
Anret pandekagerne, for eksempel som vist på billedet. Server med citronconfit’en, som eventuelt lunes en smule inden servering.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 2230 kJ / 530 kcal
Protein: 10,5 g
Fedt: 27,5 g
-heraf mættede fedtsyrer: 16 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 6 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 1 g
Kulhydrat: 60 g
Kostfibre: 1 g