Skøn vintersalat med kål og rodfrugter. Salaten er råmarineret i en marinade af klementinsaft og hindbæreddike. Toppet med vindruer og karamelliserede nødder, så giver dette en skøn og rustik vintersalat.

 

Nem og rustik vintersalat med kål og rodfrugter

I denne salat har jeg eksperimenteret med at anvende flere forskellige rodfrugter i rå form. Jeg har faktisk ikke før anvendt hverken rå knoldselleri eller rå pastinak til en salat på den her måde, men det fungerer rigtig godt!

Både knoldselleri og pastinak har dog rigtig godt af at blive marineret, når det skal spises råt. Det fjerner noget af den let bitre og kålsmag, som begge grøntsager kan have.

En salat med knoldselleri, gulerødder, pastinak og kål, som jeg har lavet her, er fyldt med gode kostfibre og en masse vitaminer og mineraler. Kostfibre har stor positiv indvirkning på vores sundhedstilstand. Kostfibre giver god mæthed, nedsætter risikoen for en række sygsomme og har en positiv effekt på vores tarms bevægelser, forbedrer vores afføringskonsistens og øger mængden af gode bakterier i tarmen.

 

Opskrifter med rodfrugter og opskrifter med kål

Jeg elsker både opskrifter med rodfrugter og opskrifter med kål. Der er uendeligt mange anvendelsesmuligheder for både rodfrugter og kål i både kolde retter, varme retter, salat, mos, supper og så videre.

Jeg har flere low FODMAP opskrifter med rodfrugter og kål på min hjemmeside, prøv for eksempel de her langtidsbagte gulerødder, appelsinmarineret rødkålssalat med feta og granatæble eller vaniljemarineret kål og gulerødder.

 

Råmarineret vintersalat med kål og rodfrugter

Her får du opskriften på en lækker og rustik salat med masser af rodfrugter og kål. Når salaten marineres i en god marinade, bliver smagen af både kål og rodfrugter meget mild. De søde druer og karamelliserede nødder sætter prikken over i'et. En perfekt salat til vinter og jul!
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Ret Hovedret, Salat
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Marinade

  • Saft fra 3 stk. klementiner
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 2 spsk. hindbæreddike

Salat

  • 200 gram rødkål
  • 200 gram gulerod
  • 150 gram pastinak
  • 100 gram knoldselleri

Andet

  • 50 gram pekannødder
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 100 gram vindruer

Sådan gør du
 

  • Bland saft fra klementiner, ahornsirup og hindbæreddike i en skål.
  • Snit rødkål fint. Riv gulerødder, pastinak og knoldselleri groft. Bland det sammen med marinaden.
  • Lad grøntsagerne stå og trække i marinaden i minimum 1 time, men gerne længere.
  • Varm en pande op med pekannødderne på. Rist dem i et par minutter ved middel varme. Tilføj ahornsirup til panden, og rist dem igen i et par minutter. Lad dem køle af på et bagepapir.
  • Halver vindruerne.
  • Top salaten med vindruer og karamelliserede nødder.

Noter

Næringsindhold pr. person:
Energi: 900 kJ / 215 kcal
Protein: 4 g
Fedt: 10 g
-heraf mættede fedtsyrer: 1 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 3 g
Kulhydrat: 25,5 g
Kostfibre: 6 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering