Rabarber er en skøn forårsspise, som gør sig særligt godt i desserter og bagværk. Du kan blandt andet bruge rabarber til rabarberkompot, til rabarber crumble, rabarber tærte og meget mere.
Heldigvis er de syrlige stænger også low FODMAP, hvorfor de kan indgå på low FODMAP diæten.
Rabarber trifli med makroner og lækker vaniljecreme
Denne dessert er min nuværende yndlingsdessert. Det er en dessert, du absolut MÅ prøve, hvis du også er vild med kombinationen af syrlige rabarber, fløjlsblød creme med masser af vanilje, sprøde makroner og flødeskum!
Du kan heldigvis forberede alle elementerne flere dage i forvejen, hvilket gør det til en supernem dessert, der blot skal samles inden servering.
TIP: hvis du ikke kan finde rabarber eller du ikke gider at stå med kompotten selv, så kan du fint anvende en færdiglavet jordbær/rabarbergrød.
Hvis opskriften skal være glutenfri kan du i stedet for makroner anvende knuste glutenfri kiks, for eksempel Mandel Cantucci fra Semper.
Du kan nemt og hurtigt handle ind til denne opskrift hos nemlig.com ved at klikke her!
Ingredienser til rabarber trifli med makroner og vaniljecreme (6 personer)
Rabarberkompot:
- 500 g rabarber
- 100 g sukker (OBS sukkermængden kan variere alt afhængig af, hvor sure dine rabarber er. Smag kompotten til. Du kan også anvende non-oxal for at mindske syren i rabarber)
- ½ dl vand
Vaniljecreme:
- 4 dl minimælk (eventuelt laktosefri)
- 1 dl piskefløde (eventuelt laktosefri)
- 1 hel vaniljestang
- 75 g sukker
- 30 g maizena
- 4 æggeblommer
Andet:
- 1½ dl piskefløde (eventuelt laktosefri)
- 18 makroner (hvis opskriften skal være glutenfri, kan du anvendte knuste glutenfri kiks i stedet for makroner)
Sådan laver du din rabarber trifli
Først laves rabarberkompot og vaniljecreme, da disse begge skal afkøle minimum 3 timer.
Skær rabarber i små stykker. Bring i kog sammen med sukker og vand. Lad det simre ved lav varme i 10-15 minutters tid eller til rabarberne er møre. Hvis der er mange store stykker, kan du eventuelt blende den let med en stavblender. Sæt på køl.
Herefter laves cremen. Pisk æggeblommer, sukker og maizena grundigt sammen i en skål. Kom mælk, fløde, vaniljekorn samt den tomme vaniljestang op i en gryde og var dette indtil det når kogepunktet. Lad det boble i et minuts tid, og skru herefter ned på lavt plus. Tilsæt æggemassen i en tynd stråle imens du pisker i mælk med et piskeris. Lad cremen tykne ved at varme det i et par minutter (ikke længere) imens du fortsat pisker. Herefter tages cremen af varmen og sættes på køl.
Pisk fløde til flødeskum og sæt på køl.
Når alt er afkølet kan desserten sættes sammen. Du kan enten samle desserten i en stor skål eller i 6 glas. Fordel først kompot, knus makroner herefter, fordel herefter creme og fordel til sidst flødeskum på toppen.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 1748 kJ / 416 kcal
Protein: 7 g
Fedt: 19 g
-heraf mættede fedtsyrer: 11 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 1,5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 0,5 g
Kulhydrat: 52 g
Kostfibre: 3 g