Denne salat er super sund, indeholder en masse gode næringsstoffer, er nem at lave og giver en god mæthed uden at ligge tungt i maven! Den kan både spises til frokost og aftensmad, og kan let tages med på madpakke.
Ingredienser (2 personer)
- 200 g fersk laks
- 2 æg
- 100 g rejer
- 2 store håndfulde blandet salat
- 1 agurk
- 250 g tomater
- 60 g edamamebønner (fra frost)
- 1 citron
- 1 bundt purløg, dild eller persille
- 2 dl laktosefri creme fraiche
- 1 tsk. sennep
- salt og peber
Sådan gør du
Start med at sætte en lille gryde over med vand. Heri skal æggene koges. Imens vandet bringes i kog, forberedes laksen. Placer laksestykkerne i et fad med lidt vand i bunden. Kom et par citronskiver på og krydr med salt og peber. Dæk fadet helt til med sølvpapir, og damp laksen i ovnen i 15-20 minutter. Når den er færdig stilles den til afkøling.
Kog de to æg i 10 minutter og kom dem herefter i koldt vand.
Anret salaten på to tallerken. Fordel halverede tomater, edamamebønner og agurk i tern henover salaten. Fordel rejer, dampet laks samt æg i kvarte over salaten. Smag creme fraiche til med hakket krydderurt, salt, peber, sennep og eventuelt lidt citronsaft.
Næringsindhold:
Energi: 2350 kJ / 560 kcal
Protein: 42 g
Fedt: 36,5 g
Kulhydrat: 15,5 g
Kostfibre: 5 g