Der findes rigtig mange gode opskrifter på sunde bananpandekager – nogle af dem er mere komplicerede end andre i forhold til ingredienser og fremgangsmåde.

Disse bananpandekager er super lette og lave, og består af basis ingredienser, som de fleste har i huset.

Ved at vælge glutenfri havregryn, er pandekagerne glutenfri. Derudover er de low FODMAP, laktosefri og sukkerfri (med mindre de serveres med ahornsirup som foreslået).

Opskriften er lidt for stor til 2 personernes morgenmad, men gemmes en del af pandekagerne til mellemmåltider, så passer opskriften perfekt til 2 personers luksus-morgenmad.

OBS: Monash har for nyligt testet bananer igen, da mange har rapporteret problemer med at indtage modne bananer. Deres nye tests viser, at modne bananer har et højt indhold af fruktaner, hvorfor de modne bananer er gået fra at kunne spises frit til kun at kunne spises i en mængde på 1/3 af en banan (30 g).

Dog er det vigtigt for at sige, at hvis du har spist modne bananer indtil nu uden problemer, så skal du IKKE begynde at begrænser dit indtag nu.

Husk, at tolerancen for FODMAPs er forskellige fra person til person og at de fleste på low FODMAP diæten fint tåler større mængder af begrænsede fødevarer.

Vær opmærksom på, at umodne bananer fortsat kan spises frit (dog begrænset til 100 g ved fruktosemalapsorption).

Denne opskrift kan have et for højt indhold af FODMAPs for nogle, på grund af indholdet af moden banan.

 

Ingredienser (9 stk. pandekager)

Pandekager:

  • 2 små alm. modne bananer (ca. 120 g)
  • 3 stk. æg størrelse M/L
  • 2 dl finvalsede havregryn (glutenfri, hvis du har cøliaki)
  • 1 spsk. flydende fedtstof/olie
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljepulver (kan udelades)
  • 1 tsk. bagepulver
Topping (kun beregnet til de 2 personer til morgenmad, og ikke til de overskydende pandekager)
  • 2 dl skyr/yoghurt (eventuelt laktosefri) (udelades ved mælkeallergi)
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 dl blåbær
  • 2 tsk. ahornsirup

 

Sådan gør du

Blend alle ingredienser i en blender eller stavblender. Steg pandekagerne til 9 små pandekager på en pande ved middel varme.
Server eventuelt med skyr/yoghurt, friske bær og ahornsirup.

 


Næringsindhold pr. person til morgenmad (svarende til 3 stk. pandekager med topping)

Energi: 1400 kJ /  333 kcal

Protein: 21,5 g

Fedt: 11 g

Kulhydrat: 37 g

Kostfibre: 4 g

 

Næringsindhold pr. pandekage (uden topping)

Energi: 320 kJ / 76 kcal

Protein: 3,5 g

Fedt: 3,5 g

Kulhydrat: 8 g

Kostfibre: 1 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *