Pandekager er én af mine favoritter til morgenmad. Og med denne sunde opskrift på proteinpandekager kan de spises med god samvittighed.
Jeg har i denne opskrift anvendt valle-proteinpulver fra Urtekram, fordi jeg længe gerne ville afprøve produktet. Hvis du ønsker pandekager uden proteinpulver kan du erstatte proteinpulver med tilsvarende gram havregryn og eventuelt lidt mere skyr, hvis dejen bliver for fast.
Du kan også prøve én af mine andre lækre opskrifter på pandekager, fx Sunde proteinpandekager eller Banan-Havre pandekager med kanel eller Pandekager med hytteost & banan.
Da pandekagerne er meget proteinrige mætter de super godt. Derfor er de også velegnede til dig, som er i gang med et vægttab eller gerne vil bevare et vægttab.
Pandekagerne low FODMAP, mave-venlige og endometriose-venlige. De er desuden glutenfri, hvis der anvendes glutenfri havregryn. Såfremt du har laktoseintolerance bør du (afhængigt af din tolerance) anvende en anden type proteinpulver uden laktose eller supplere med laktase-enzymer.
Ingredienser (7 stk. pandekager)
- 2 æggehvider
- 1 mellemstort æg
- 50 g finvalsede havregryn eller havremel
- 40 g valleproteinpulver (eller anden proteinpulver. Husk at vælge en FODMAP-venlig variant, hvis du følger low FODMAP diet).
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. fiberHUSK
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 spsk. sirup
- 3 store spsk. skyr (eventuelt laktosefri)
- Lidt smør eller flydende fedtstof til stegning
Topping pr. pandekage:
- For eksempel 1 lille spsk. skyr (eventuelt laktosefri), 1 tsk. kokosmel, 1 tsk. ahornsirup og 1 spsk. blåbær som vist på billedet.
Sådan gør du
Blend havregryn til mel. Tilsæt æg, proteinpulver, bagepulver, vaniljepulver, sirup og fiberHUSK og pisk eller blend det sammen. Tilsæt til sidst skyr og pisk/blend igen. Lad dejen hvile i 5 minutter.
Varm en pande og tilsæt lidt fedtstof til panden. Brug cirka ½ dl dej per pandekager, og steg dem et par minutter på hver side. Undgå et vende dem for tidligt.
Server med din yndlings-topping.
Næringsindhold pr. pandekage UDEN topping:
Energi: 360 kJ / 85 kcal
Protein: 7 g
Fedt: 2,5 g
-heraf mættede fedtsyrer: 1 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 1 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 0,5 g
Kulhydrat: 8,5 g
Kostfibre: 1 g
Næringsindhold pr. pandekage MED topping:
Energi: 558 kJ / 133 kcal
Protein: 9 g
Fedt: 3,5 g
-heraf mættede fedtsyrer: 2 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 1 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 0,5 g
Kulhydrat: 15,5 g
Kostfibre: 1,5 g